Installeren

Android

Om de app op een Android device te kunnen installeren moet je een bestand downloaden, het SafetoBikeAndroid .apk bestand

Voordat je het bestand kan installeren, moet je zorgen dat je telefoon .apk-bestanden kan installeren. Je doet dat door naar Instellingen -> Beveiliging te gaan. Als je daar naar beneden scrollt, zie je ‘Onbekende bronnen’ staan met de tekst: “Toestaan dat apps uit onbekende bronnen worden geïnstalleerd”. Vink dit aan. Je krijgt vervolgens een waarschuwing te zien met de risico’s van het installeren van ongeverifieerde bestanden, accepteer deze waarschuwing door op “ok” te drukken

android

iOS

Om de SafetoBike app te kunnen installeren op je iPhone dien je eerst de TestFlight app te downloaden. Nadat je de app hebt gedownload en geïnstalleerd meldt je je in de TestFlight app aan met je Apple ID (e-mailadres).

Download TestFlight

Als het goed is heb je een e-mail ontvangen met daarin de uitnodiging om deel te nemen aan het  SafetoBike project.

  1. Klik op ‘Start Testing’
  2. Vervolgens opent TestFlight en moet je je eenmalig aanmelden met je Apple ID
  3. Druk op Accept
  4. Klaar! Je kunt nu SafetoBike gaan gebruiken

Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen als deelnemer van het SafetoBike project, stuur dan een mail naar info@safetobike.nl.

ios

 

Instellingen – Geotracker koppelen

instellingen-geotrackerDe applicatie kan jouw Geotracker gebruiken zodat jij kan zien wanneer je in gevaar bent. In het Instellingen scherm van de Geotracker kun je een Geotracker koppelen. Ook kun je het gedrag van de GeoTracker veranderen door instellingen aan te passen. Om dit Instellingen scherm van de Geotracker te bereiken moet je op het Instellingen scherm op de Geotracker navigatie knop drukken bovenaan je scherm.

Componenten

Bovenaan staat de “Koppelen” knop. Door te drukken op deze knop gaat de applicatie zoeken naar beschikbare bluetooth apparaten. De applicatie gaat nu scannen, het kan even duren voordat de Geotracker gevonden is.

Na het scannen worden de gevonden apparaten getoond in een pop-up. Je kunt nu jouw Geotracker kiezen. Als je die hebt geselecteerd, druk dan op de “Kiezen” knop om verder te gaan. Als je Annuleert stop je het koppelproces.

In de volgende pop-up kun je de pincode van jouw Geotracker invullen, deze bestaat uit zes cijfers. Als je de Geotracker geen wil geven laat dan het veld leeg. Druk op de “Verbinden” knop om jouw Geotracker te koppelen. Als de Geotracker correct verbindt, geeft hij heel even een rood licht.

Als de Geotracker is gekoppeld met de applicatie, zal deze automatisch verbinden elke keer als je de applicatie opstart.

Geluid- en lichtsignalen

Onder het kopje INSTELLINGEN worden opties getoond voor het gedrag van de GeoTracker. De “Geluid” en “Licht” knop bepalen of de GeoTracker geluid of licht gebruikt om aan te geven dat je een gevaarlijk punt nadert. Het uitzetten van beide opties betekent dat je geen waarschuwing krijgt van de GeoTracker.

De volgende optie is Automatisch starten. Als je deze instelling aan zet, start het proces automatisch om te controleren dat je een gevaarlijk punt nadert. Het proces start wanneer de GeoTracker op de fiets-houder wordt geplaatst. Als de GeoTracker er weer af wordt gehaald, zal het proces automatisch weer stoppen.

Het gebruik van de Automatisch starten functionaliteit, vereist dat de applicatie op de achtergrond blijft draaien. Ook moet de GeoTracker verbonden blijven met de applicatie. Zorg dus dat de GeoTracker te allen tijde binnen een paar meter van de telefoon is.

Op dit punt is de GeoTracker verbonden. Dat kun je zien omdat de naam van de GeoTracker in deze lijst wordt getoond. Het is mogelijk om de pincode van de GeoTracker te wijzigen. Druk hiervoor op de Wijzig pincode knop. Verdere uitleg vindt in het volgende hoofdstuk plaats.

geluid-en-lichtsignalen

GeoTracker – Pincode Wijzigen

Als de GeoTracker nog geen pincode heeft, wordt een pop-up getoond met enkel twee velden voor de nieuwe pincode. Deze pincode moet uit zes cijfers bestaan en de twee velden moet overeen komen. Als dat zo is kan de “Opslaan” knop worden gebruikt.

Daarna heeft de GeoTracker een pincode. Andere gebruikers van de SafetoBike app kunnen niet met jouw GeoTracker verbinden zonder de pincode te weten. In jouw app wordt de pincode getoond zodat je deze niet kan vergeten.

Als je de pincode wil wijzigen, wordt dezelfde pop-up getoond. Alleen nu is er ook een invoerveld voor de oude pincode. Als je de pincode van de GeoTracker wilt uitzetten, dan moet de nieuwe waarde 000000 zijn.

Pincode wijzigen